Upozornění návštěvníkům

Vítejte na mích stránkách, které jsou věnovány chovatelům morčat. Já nemám vlastní chovnou stanici ale chovám tzv. Hobbychov. Doufám že se vám tu bude líbit. Stránky jsem založila 18.10.11 proto tu není tolik článků. Na více informací mi mužete napsat na stránce www.kralici.cz/morcata kde jsem jako uživaelka Kleopatra17.

www.kralici.cz/morcata/alba.asp?mode=prehled&uid=4898



neděle 23. října 2011

# Americký & Anglický Crested #

AMERICKÝ CRESTED – KRÁTKOSRSTÉ MORČE • 
Srst: Krátkosrsté - hladkosrsté
Vírky: korunka (VŽDY pouze bílá)

Srst je souměrně krátká a hustá, bez přesahujících delších chlupů. Je hladká, lesklá a dobře přiléhá k tělu, nepřesahuje délku 3 cm. Na hlavě morčete je čelní rozeta (tzv. korunka). Tato korunka je umístěna na průsečíku pomyslných os spojujících oko s protilehlým uchem. Rozeta je kulatá a dostatečně otevřená. Její střed není větší než špendlíková hlavička. Není zdvojený a neubíhá do pěšinky. Rozeta je vždy v bílé barvě a tak ostře kontrastuje s ostatní barvou srsti. Americký crested je uznán v těchto barvách: černá, červená, zlatá, oranž a buff



ANGLICKÝ CRESTED – KRÁTKOSRSTÉ MORČE • 
Srst: Krátkosrsté - hladkosrsté
Vírky: korunka (barevná)


Srst je souměrně krátká a hustá, bez přesahujících delších chlupů. Je hladká, lesklá a dobře přiléhá k tělu, nepřesahuje délku 3 cm. Na hlavě morčete je čelní rozeta (tzv. korunka). Tato korunka je umístěna na průsečíku pomyslných os spojujících oko s protilehlým uchem. Rozeta je kulatá a dostatečně otevřená. Její střed není větší než špendlíková hlavička. Není zdvojený a neubíhá do pěšinky.


© NoCopy text a obrázky: administrator

1 komentář:

  1. Američtí crestedi jsou nádherní. ♥ Další druh morčete, pro které mám neuvěřitelnou slabost. :)
    Mimo to, je to krásně napsáno a všechno pěkně upraveno. Takové přehledné a hezké. :o)

    OdpovědětVymazat